Gå til indhold
Velkommen til Miss Flora - Leveringstid 1 - 3 hverdage
Velkommen til Miss Flora - Leveringstid 1 - 3 hverdage

Miss Flora's mission

Miss Flora ønsker at sætte et bæredygtigt aftryk på danskernes indkøbsmønster, når det drejer sig om blomster. Med vores langtidsholdbare buketter, der består af et mix af tørrede og præserverede blomster, forhøjer vi værdien af blomsterbuketter samtidig med at vi gennem produktionen af vores blomster minimere udledningen af CO2.

 

Hvad er tørrede blomster?

Tørrede blomster er med årerne blevet utrolig populært i mange private hjem, såvel som hos mange virksomheder. Med tørrede blomsterbuketter har man en smuk buket, der holder form og farve i helt op til et år, hvorfor mange også betegner det som en evighedsbuket. Tørrede blomster er, som navnet indikerer, levende blomster, som tørres på en særlig måde, hvorved blomsterne bevarer deres oprindelige farve og form. Blomsterne kan, afhængig af hvor og hvordan de opbevares, holde sig flotte i mange måneder, endda år. Derfor er tørrede blomster et populært alternativ til friske blomster, fordi de har meget længere holdbarhed samtidig med, at de er langt mere bæredygtige for miljøet end den øvrige blomsterindustri.

Hvorfor købe tørrede blomster fremfor friske?

En af de tungtvejende årsager til at vælge tørrede blomster er at de er langt mere bæredygtige og miljørigtige end friske blomster. Blomsterne holder ganske enkelt meget længere, og så er de samtidig tilvejebragt og fragtet på en måde, som er skånsom overfor miljøet. Den forlængede holdbarhed som normalt ligger mellem 6-12 mdr. for en tørret buket, betyder at den har en holdbarhed der er ca. 25 gange længere end en almindelig blomsterbuket. Du slipper også for besværet med at skulle huske at vande buketten, og det er heller ikke et problem hvis du tager på ferie i et par uger – blomsten står lige så smuk når du kommer hjem, som da du tog afsted. Dette faktum gør også tørrede blomster særligt velegnet for virksomheder, der kan have weekender og ferie uden bemanding.

Tørrede blomster og præserverede blomster

Alle vores blomster kommer fra en Hollandsk samarbejdspartner, som forestår hele processen fra blomsterfrø til tørrede blomster, som vi sammensætter til smukke buketter hos Miss Flora her i Danmark. I Holland høstes blomsterne, når de står på deres flotteste stadie, og høsten foregår altid ved håndkraft. For blomsteravlerne er høsten det mest afgørende stadie, og derfor prioriterer man at hele processen foregår ved håndkraft for at have den bedste føling med blomsterne og for at kunne frasortere evt. beskadigede stilke. Når blomsterne kommer fra markerne hjem til blomsterfarmen bliver de, afhængig af sorten, enten tørrede præserverede. De fleste blomster bliver tørret via en særlig teknik i specielt komponerede tørrerum, hvor stilkene hænger med blomsterhovederne nedad. Blomsterne vil på denne måde tørre ud, men de vil bevare det meste farve og form fra deres friske stadie. Præserverede blomster er derimod blomster der gennemgår en særlig rehydreringsproces, som gør at blomsterne fremstår helt naturlige og friske på præcis samme vis som nyhøstede blomster. Blomsterstilkene placeres i en særlig nektar, der bl.a. består af glycerin og planteelementer, og efter et par dage, hvor blomsten har suget nektaren op igennem stilken, har man bundet friskheden i blomsternes udseende.

Hvilke blomster er bedst at tørre?

I princippet kan alle blomster tørres, men resultatet efter tørring vil svinge meget. Generelt kan man sige, at de blomstersorter, som egner sig bedst som tørrede blomster, er dem som har et naturligt lavt væskeindhold. Blomster med et meget højt væskeindhold vil naturligt også miste meget af deres form og farve, når væsken udtørrer, og derfor vil forskellen på den tørre og friske blomst synes større end ved blomstersorter, som har et naturligt lavere væskeindhold. Der er naturligvis undtagelser for reglen, og gennem vores samarbejdspartner i Holland har vi udvalgt de blomstersorter som klarer sig absolut bedst som tørrede blomster. Udover de blomster har vi også et stort udvalg af forskellige grønne planter og græsarter, som tilføjer et naturligt look og fylde til vores buketter.

Hvordan får tørrede blomster deres farve?

Nogle tørrede blomster bevarer deres naturlige farve i tørret tilstand, mens andre af vores blomster efterbehandles for at opnå en særlig farve, som passer perfekt i vores buketter. I denne efterbehandlingsproces bliver blomsterne malet med en vandbaseret maling, der ikke indeholder skadelige stoffer og kemikalier. I efterbehandlingsprocessen kan blomsterne også tilføres forskellige dufte, der understøtter den oprindelige duft og sikrer at buketter udskiller en delikat aroma, når den står i hjemmet – på samme måde som en frisk blomsterbuket.  

Hvorfra kommer Miss Floras tørrede blomster?

Vi har en fantastisk samarbejdspartner i form af en bæredygtig blomsterfarm i Holland, og derfor kommer vores tørrede blomster hovedsageligt fra derfra. På blomsterfarmen i Holland har man specialiseret sig indenfor produktion af tørrede blomster, og man har dygtiggjort sig i alle aspekter af processen - lige fra frø til tørrede blomster. Enkelte blomstersorter i vores sortiment er ikke mulige at vækste i Holland, men dér importerer vores hollandske samarbejdspartnere disse sorter fra andre steder i verden – med hovedfokus på at samarbejde med bæredygtige blomsterproducenter og prioritering af miljøvenlige transportformer.

Hvordan er Miss Floras blomsterbuketter bæredygtige?

For os er det altafgørende at kunne sætte et bæredygtigt aftryk på jordkloden med salg af vores blomsterbuketter, som er et miljørigtigt alternativ til traditionelle blomsterbuketter. I alle led af vores blomstersalg har vi truffet miljøbevidste valg for at minimere vores påvirkning af miljøet og udlede så lidt CO2 som muligt.

Klima, transport og CO2 udledning

Store dele af verdens blomsterproduktion ligger i varme klimaer i lande som Kenya, Etiopien og Equador, og det skaber selvsagt udfordringer når de friske blomster har kort levetid og derved skal fragtes om på den anden side af jordkloden indenfor få dage. Flytransporten udleder meget CO2, men vil man dyrke samme blomster i køligere klima skal det foregå i opvarmede drivhuse, og det er mindst lige så belastende for klimaet. Miss Floras blomster vokser derimod under åben himmel i Europa (primært i Holland), og vi undgår derfor både den CO2 udledende transportform, samt de opvarmede drivhuse.

Miljøbevidste beslutninger

Der er ingen tvivl om, at det allermest bæredygtige og miljørigtige ville være at undlade at købe og sælge blomster, men de fleste af os er også enige om, at blomsterbuketter er en klassisk gaveide, en smuk dekoration ved forskellige lejligheder, og samtidig er blomster i høj grad et design- og indretningsgreb i rigtig mange danske hjem. Blomsterbuketten har med andre ord bevist sit værd, men det betyder dog ikke, at vi blot skal vende det blinde øje til den påvirkning, den store CO2 udledning blomsterindustrien har på vores miljø. Den kan vi nemlig gøre noget ved.

I blomsterindustrien kasseres der dagligt utallige blomster, fordi det er svært at tilrettelægge indkøb så nøje, når produkterne har så kort holdbarhed. Både grossisterne og blomsterhandlerne står ofte med rester, der når at visne inden de bliver solgt – og det betyder selvsagt spild. Især når man tænker på, hvor meget CO2 produktionen af en enkelt rød rose kan udlede.

Hos blomsterproducenterne træffes en række afgørende driftsbeslutninger bl.a. vedr. arbejdsforhold og miljø. Blomster fra lande som Kenya og Etiopien forbindes oftest med arbejdsforhold og vilkår, som er betydeligt ringere end dem, vi har oparbejdet i norden. Tænker man hele kæden af blomsterindustrien igennem bør man også overveje de arbejdsforhold, som industrien indebærer.

Miss Foras buketter er langtidsholdbare med en holdbarhed mellem 6-12 måneder, og dét betyder at vores buketter over hele deres levetid udleder langt mindre CO2 pr. dag, den står smukt i vasen hjemme hos dig, end en almindelig frisk buket gør beregnet over dens korte levetid.

Tørrede buketter til virksomheder

Tørrede og præserverede blomsterbuketter er blevet et hit hos de danske virksomheder. Først og fremmest er buketterne fra Miss Flora en langt billigere løsning, fordi den ikke skal udskiftes hver eller hver anden uge, ligesom en buket med friske blomster fra den lokale blomsterbutik. For samme pris kan virksomheden i stedet få en smuk buket fra Miss Flora, som kan stå pænt i mødelokalet i 6 – 12 måneder. De virksomheder som betaler for planteservice, hvor nogle kommer og sørger for pasning og udskiftning af virksomhedens grønne dekorationer, kan faktisk se ind i en betydelig besparelse ved at overgå til bæredygtige blomsterbuketter, der kan passe sig selv.

Dernæst er så godt som alle danske virksomheder begyndt at tænke både grønt og bæredygtigt i deres daglige drift. Erhvervsdrivende i Danmark er i høj grad forgængere i den grønne omstilling, og derfor er bæredygtige blomster en løsning, der passer ind i de fleste virksomheders ’grønne politik’.